Минималните температури в страната тази сутрин са много по-ниски от тези в сряда. В Драгоман тази сутрин минималната температура е била 7 градуса, а в Кюстендил и София - 8 градуса. За сравнение минималните температури в сряда са били: в Драгоман и Кюстендил - от 20 градуса, а в София - от 22 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
БТА припомня, че изминалите вторник и сряда през тази седмица бяха най-горещите дни досега през това лято, като на много места в страната максималните температури достигнаха над 40 градуса. Температурите през нощта също бяха много високи.
През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в събота - от юг, а в неделя - от югоизток, се казва в седмичната прогноза на НИМХ за времето в България от 29 юли до 3 август, изготвена от дежурния синоптик  Анастасия Кирилова.
Тя информира, че през повечето дни от новата седмица максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. Ще преобладава слънчево време. В понеделник и вторник след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и североизточните райони, ще превали и прегърми.
В сряда и четвъртък ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява. В сряда със слаб югозападен вятър температурите за кратко ще се повишат с 2-3 градуса.