Общинските съветници в Ловеч решиха да прехвърлят безвъзмездно акциите на  Община Ловеч от капитала на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД - гр. Ловеч, на държавата. По този начин ловешката болница става почти 100 процента държавна. Така съветниците отговориха положително на предложението на министъра на здравеопазването, което е пристигнало в Общината, съобщиха от администрацията. 
Досега капиталът на държавата беше 79,67 процента, Община Априлци – 0,45 процента, за Община Летница – 0,66 , за Община Ловеч – 8,48 процента, за Община Луковит – 2,33 процента, за Община Тетевен – 2,62 процента, за Община Троян – 4.04, за Община Угърчин – 1,00 процент, за Община Ябланица – 0,75  процента, припомнят от администрацията. 
С оглед икономическите показатели за финансовата 2022 година, отразени в годишния доклад на изпълнителния директор, за дружеството е настъпило значително увеличение на разходите и ако през текущата 2023 г. не настъпят промени във финансирането, е възможно значително да се увеличат просрочените му към момента задължения и загуби. 
Предвид значителния ръст на цените на ток и газ, увеличение на минималната работна заплата, увеличение на цените на медикаменти и консумативи, нарастване на разходите за извънреден труд, поради кадрови дефицит, при ограничение на постъпленията и наличие на финансов стандарт за управление МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч, няма да е налице достатъчен финансов ресурс за увеличение на работните заплати до приетите нива. Това неминуемо ще доведе до нови загуби на персонал и усложняване на въпроса с недостига на медицински специалисти, посочват от общинската администрация.
БТА припомня, че отделението по акушерство и гинекология в болницата е с временно преустановена дейност поради липса на лекари. От 1 юни не работи и Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, а от този месец е преустановена дейност е и Очното отделение. Директорът на лечебното заведение д-р Алдин Начков каза за БТА, че финансовото състояние на болницата продължава да е тежко, но най-големият проблем и кадровият.