Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие преди футболната среща между ПФК Левски и местния ФК Шкупи. Това съобщиха от ведомството за БТА. По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие.
Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК Шкупи и Левски София на стадион "Тодор Проески" в Скопие, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.
От МВнР посочват, че следят ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските футболни привърженици. 
Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му. Своевременно ще предоставяме допълнителна информация по случая, добавят от външно министерство.