Според очевидци на тежкия пътен инцидент, който настъпи малко преди 19:00 часа в Казанлък и при който загина мотоциклетист, е отнето предимство. Полицейските екипи разследват тази версия и в момента тече оглед на местопроизшествието. Това каза пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. 
Пътнотранспортното произшествие е настъпило на Околовръстния път на града на неохраняем обозначен жп прелез. От думите на Христов стана известно, че е възможно шофьорът на автобуса да е извършвал непозволена маневра. Той уточни, че към момента все още се разследва механизмът на настъпване на катастрофата. 
Сигналът е получен около 18:45 часа днес, напомни той. Пътнотранспортното произшествие е между мотоциклет и автобус, като от тежкия удар мотоциклетистът е загинал на място. В автобуса не е имало пътници. Шофьорът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. Към момента е настанен в болнично заведение с повърхностни рани. 
Към този момент Околовръстният път на Казанлък остава затворен. На място освен Лазар Христов са и началникът на Районното управление в Казанлък главен инспектор Петко Стойнов и няколко полицейски екипа.