Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка". Събитието е организирано във Фейсбук. Искаме незабавна оставка на това правителство заради идеята да променят датата на националния ни празник, коментира пред БТА Ганка Миладинова, която беше облечена с тениска с логото на „Има такъв народ“ (ИТН). 
Депутатът от ИТН Ивайло Вълчев каза, че доколкото са разбрали от хората, с които са се срещнали отвън, пововодът за протеста е това, че те също са засегнати от идеята за смяна на националния празник. Доколкото видяхме са хора, представляващи най-различни политически сили, но не са организирани по политическа линия, посочи той. По думите му има привърженици на ИТН, но не е организиран от партията централно.
Излязохме, видяхме се, поговорихме си с хората и разбрахме, че не им е само 3 март проблемът, а се вълнуват от доста други неща, но мисля, че е хубаво,  когато има протести навън, народните представители да не се крият като „мишлета по ъглите“, а да излизат и да си говорят с хората и да не се притесняват от това каква реакция ще получат, защото тя няма как да е винаги приятна, коментира депутатът.