В Националния пресклуб на БТА в Самоков ще бъде подредена изложба на Ани Белемезова. Официалното й откриване ще е 31 юли, понеделник, от 18:00 часа. В изложбата ще могат да бъдат разгледани около четиридесет картини.
"От малка се занимавам с рисуване, но по-сериозно от около две години и няколко месеца. Първото ми участие бе във „Фестивала на картината“. Оттогава реших да се заема по-сериозно и да започна да творя. Избрах да работя с техниката акварел, защото ми бе най-достъпна, но се оказа и че е най-сложната", каза Белемезова.
Тя сподели, че харесвам провокативното изкуство, но "когато аз го създавам искам да носи спокойствие, рисувам пейзажи, цветя и много рядко хора". Белемезова посочи, че това ще бъде нейната втора самостоятелна изложба, като първата е била само преди няколко дни в родното й село Хвойна. „Избрах първата ми самостоятелна изложба да бъде там, за да си спомня откъде съм тръгнала“, каза тя и посочи, че експозицията е имала успех. Ани Белемезова изрази надежда предстоящата изложба в Националния пресклуб на БТА в Самоков да има успех, като покани всеки жител и гост да види творбите й. 
Ани Белемезова е родом от село Хвойна, но живее в Самоков. В момента работи като трудотерапевт в Центъра за рехабилитация в града, работила е и като художник на керамични съдове в курортен комплекс Боровец. Белемезова завършва специалността Арт терапия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
БТА припомня, че това ще бъде трета изложба в Националния пресклуб на БТА в Самоков този месец -в началото на юли младият творец Георги Игнев подреди своя самостоятелна експозиция, а след това бе показано и материалното културно наследство на село Доспей.