Вече се изпълнява програмата, предложена от председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, за почистване на градската среда от нерегламентирани знаци и рисунки, съобщават от пресцентъра на СОС. Програмата е одобрена от съвета и в момента се почистват пространства в центъра на София - надраскани повърхности на стената на парка на НДК откъм ул. "Фритьоф Нансен", в подлеза на НДК и фасадата на сграда на ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски". 
По думите на председателят на СОС Георги Георгиев напълно безплатно се почистват части от фасади на жилищни сгради по желание на собствениците. За целта е необходимо решение на етажната собственост и подаване на заявление до Столична община, в което да се посочи какъв да е цветът на замърсената част от фасадата. Георгиев призова гражданите да бъдат активни и обясни, че досега са получили 10 заявления и се организира почистването на пет сгради. 
Изпълнението на програмата ще продължи през цялото лято, за да бъдат почистени повече сгради и да се върне обликът на красива София, посочват от СОС. От пресцентъра посочват, че на страницата на общината са публикувани формуляр за кандидатстване и подробни указания. Почистването на надраскани обществени обекти и фасади на сгради се извършва от екипи съвместно със Столичния инспекторат. 
По думите на председателят на СОС е помислено и за графити артистите, като е предвидено поставянето на специални стени в парковите пространства за свободно рисуване. Трябва да правим разлика между вандализма и изкуството, посочи Георгиев.