Достъпът до сайта tvseriali.bg е прекратен от служители на дирекция "Киберпрестъпност" към ГДБОП и техни колеги от Враца и Плевен, съобщиха от МВР. Причината е констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост и с оглед тяхното преустановяване. 
Установено е, че сайтът е давал достъп до множество телевизионни сериали, чиито права за разпространение и излъчване принадлежат на две български медийни компании. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в руски сайт за хостинг на видеосъдържание.
Собственикът на сайта е установен.  Изяснено е, че видеоклиповете, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, са разпространявани и от други потребители на сайта, като най-активните са установени.
Действията на ГДБОП са реализирани днес, под ръководството на Софийската районна прокуратура. Като са иззети документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.
БТА припомня, че преди седмица при акция на ГДБОП и Европол е пресечено предоставянето на незаконна кабелна телевизия от доставчик на интернет услуги, осъществяващ дейността си на територията на Пловдивска област и във Варна.