Доброволци продължават да помагат с жива сила и техника за овладяването на пожарите в страната, каза за БТА Ясен Цветков, председател на Националното асоциация на доброволците в Република България (НАДРБ). 
„Ситуацията е динамична. Доброволците работят на терен на ротационен принцип и според възможностите си. Не мога да посоча конкретната им бройка към настоящия момент. Действията им продължават“, уточни Цветков. 
Той подчерта, че през последните няколко дни, заради високите температури и пожароопасната обстановка, доброволци от формированията за овладяване на бедствията са се включили в подпомагането на противопожарните екипи в гасенето на няколко пожара, възникнали на територията на страната. 
„Доброволци от Пловдив се намесиха в овладяването на пожара в Първомай и около Гребната база в Пловдив. От вчера в района на Хасково има няколко големи пожара, като там доброволци от формированието на община Свиленград са изпратени на терен да помагат. В готовност са и да окажат помощ на противопожарните екипи в Тополовград, ако има такава необходимост. Колегите от Свиленград са се включили специализирана техника и дронове, така че да подпомагат обследването на района и да следят развитието на пожара. Също така са изпратили техника за гасене в помощ на екипите на пожарната“, разказа председателят на сдружението на доброволците. 
„По моя информация продължава и в момента да има няколко огнища на територията на община Любимец и по-малки огнища на други места“, посочи още Ясен Цветков.