Напрегната и безсънна нощ са имали търговищките пожарникари. Осем екипа са работили по многобройни сигнали за паднали от бурята с градушка дървета и надвиснали козирки на покриви, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ани Кръстева.
Веднага след бедствието всички служители на службата, които не са в отпуск, са били извикани и своевременно са се явили на работа. Сформирани са били осем екипа, състоящи се от по четирима огнеборци. До сутринта в оперативния дежурен център на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище са получени 61 сигнала за необходимост от съдействие. 
През цялата нощ пожарникарите са разчиствали паднали на пътното платно дървета и големи клони на различни места в града и някои от селата в общината, като са ги рязали с моторни триони, за да може да бъде освободено платното, посочи говорителят на дирекцията. Екип огнеборци са реагирали на сигнал за паднали дървета на околовръстния път Варна-София в местността Драката край Търговище, възпрепятстващи движението. В близост до падналите дървета е имало и паркирани автомобили. 
Пожарникарите са разчиствали също дървета и клони, паднали и затиснали паркирани леки автомобили на някои улици в Търговище. Екипите на пожарната служба са премахнали и опасно надвиснали вследствие на стихията ламарини и различни предмети от покриви на жилищни сгради. Служители на същата служба са реагирали и на сигнал за възникнал пожар в сухи треви в село Буховци, където впоследствие са премахнали и паднали от бурята на пътя дървета.
Тази сутрин до момента в оперативния център на регионалната дирекция са постъпили още пет сигнала във връзка със снощната буря. Работата на пожарникарите по преодоляване последствията продължава, допълни Кръстева.