Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от състава на Сухопътните войски оказват помощ по две искания на областния управител на Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. От 6:00 часа днес модул в състав от 22-ма военнослужещи с пет автомобила участва в гасенето на пожар, който гори между селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец.
На брифинг тази сутрин областният управител на Хасково Красимир Ангелов обяви, че три са активните огнища на пожари в областта. Най-тежко продължава да бъде положението край любимецкото село Дъбовец, където теренът е труднодостъпен. Натам ще бъде насочена тежка верижна техника от Бургас и от мини "Марица Изток". Заради силния вятър се е увеличил и пожарът, тръгнал от село Сусам, община Минерални бани. Огънят вече е в близост до село Гарваново, като горят сухи треви, стърнища и неожънати ниви. Не може да бъде овладяно и огнището в землището на село Румелия, община Маджарово, накъдето също пътува верижна техника. Там огънят е в смесена гора, обясни областният управител. 
Също от 6:00 часа тази сутрин група от 30 военнослужещи участва в претърсване на район в пресечен терен между село Клокотница и местността Кенана във връзка с издирване на безследно изчезнал човек.