Няколко пожара са потушени снощи в Бургас. Те са предизвикани от искри от далекопроводи. Заради високите температури и силния вятър повсеместно е започнало доближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които причинили различни огнища на пожари, обясниха от Областната дирекция на МВР-Бургас. От там информираха, че първите сигнали са подадени около 22:30 часа.
Пожарите започнали от Карнобатска община, като е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, завет и Бероново. На място са насочени седем противопожарни коли и огнеборци от Карнобат, Бургас, Айтос, Средец .
Сигнали са подадени и в два бургаски квартала - "Черно море" и "Рудник". За локализиране на огнената стихия там е включен целият свободен състав на първа и втора противопожарни служби - Бургас - общо 11 противопожарни коли и три леки автомобила, водоноски и много доброволци. Огънят е засегнал близо 1000 дка.
Към момента огнищата са локализирани, като няма разрастване или опасност от ново запалване. Нанесени са материални щети основно в ниска растителност и храсти, дървени бараки и една - две необитаеми къщи на територията на Изворище. Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в Хасковска област - в Любимец и село Тополово.