Силна буря и градушка се разрази в Търговище тази вечер. В Общината има постъпили сигнали за паднали дървета в квартал Въбел, на околовръстния път и в различни точки на града, съобщи говорителят Станислава Солакова. 
Бурята започна след 19:30 часа със силни пориви на вятъра. След това над града и населените места на общината валя пороен дъжд. На места дъждът бе придружен и от градушка. Ледените зърна са с размери на грахово зърно, а според някои жители на областния център и по-големи.
За БТА дежурният в Областно пътно управление в Търговище каза, че към момента на територията, обслужвана от тях, няма ограничения на движението. Сигнали за паднали дървета, разместени покриви има в над 30 различни части на общината. 
От общинската управа допълват, че сигнали могат да се подават на Дежурния гражданска защита, на тел.: 0601 6 35 85, 0601 6 86 91.
Днес в Търговище бе регистриран и температурен рекорд за датата 27 юли. Към часа за отчитане в Метеорологичната обсерватория – 15:15, термометърът е отчел 40,1 градуса, съобщи за БТА ръководителят на институцията Красимира Стойчева. Справка в регистрите показва, че досега максималната температура, отчетена на тази дата е от 2000 година – 39,5 градуса.