Производството на традиционно българско кисело мляко и иновациите при разработването на закваски за млечни продукти бяха във фокуса на редовното заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група (СБРЗРГ). Домакин на работната среща беше областният управител на област Разград Драгомир Златев. Той приветства участниците и подчерта, че благодарение на дългогодишната и неуморна работа на изпълнителния директор на Асоциация „ Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, форумът се е утвърдил като ефективен инструмент за създаване на нови контакти между фермери и производители от България и Румъния, както и за обмен на добри практики на регионално и национално ниво. 
Зам.-областният управител на област Русе Детелина Ачева заяви, че заседанията на Съвместната българо-румънска земеделска работна група се провеждат вече не само в Русе или Гюргево, а и на много места в трансграничния регион, което е свидетелство за ефективността на комисията. „Колкото до същността на днешната среща, то няма как да не се отбележи, че темата е наистина значима, защото за нас – българите, киселото мляко не е просто храна, а част от националната ни идентичност. То съчетава по неповторим начин силата на природата, като същевременно се превърна и в една от най-стойностните емблеми на находчивостта и предприемчивостта, на интелигентността, мъдростта и творчеството на народа“, добави Ачева.
В заседанието участваха още областният управител на област Силистра Минчо Йорданов, експерти от Областната администрация в Разград, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, експерти и др. 
Директорът на дирекция в Разградската Областна управа Светлин Симеонов представи презентация на тема „Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти“
В рамките на заседанието бе обсъдено и производството на родни пробиотични и синбиотични продукти. След презентацията участниците посетиха на място производствената база на „Селур Фарма“ ООД – иновативно предприятие за производство на закваски за кисело мляко със собствени щамове млечнокисели бактерии и на пробиотични и синбиотични продукти. Предприятието е отличен пример как въз основа на традициите може да се развива научно-развойна дейност и да се разработват иновации. Предприятието разгледаха също министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, заедно с генералния директор на БТА Кирил Вълчев. 
По-късно гостите имаха възможност да участват в откриването на 21-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти, да се разходят и да разгледат изложението.