Новият пресклуб на БТА ще помогне положителните новини да се комуникират по правилния начин, каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов при откриването на пресклуба в Разград. 
По думите му в последните години Разград е един доказал се през времето индустриален център, със силно развито земеделие и производство във фармацевтичната промишленост, с музея, който успяхме днес да посетим, спорта, съоръженията, които успя да изгради Разград. „В целия този процес едно нещо липсва и аз се радвам на вашата инициативност -  за това, че днес откриваме поредния пресклуб на БТА, защото всички тези положителни новини и тези усилия трябва да се виждат, да се чуват, трябва да се комуникират по правилния начин“, обобщи той. 
Според Богданов в България имаме много неща, с които да се гордеем, въпросът е как тези новини да стигат до нашите сънародници в България, да минат нашите граници и да стигат по света - нашите сънародници да разбират, че в България се случват положителни неща, икономиката се развива. „Защото сме свикнали да бъдем по-скоро черногледи, затова нужни са новини и конструктивни дискусии“, допълни министърът.
С подкрепата на БТА, с екипа, който сте изградили, с инфраструктурата, вярвам, че България, българската индустрия ще има своя достоен глас – каза още Богдан Богданов. 
„За нас, като правителство, е изключително важно да дадем положителните примери и да дадем спокойствие на бизнеса и нашите съграждани да виждат тези положителни неща“ , бе категоричен той.
След откриването на Националния пресклуб на БТА в Разград министърът, заедно с генералния директор на БТА Кирил Вълчев, ще посетят Панаира на киселото място и фестивал на народните традиции и художествените занаяти.