Двама нови заместник-министри назначи правителството в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Ивелина Дундакова е назначена за заместник-министър на вътрешните работи. Тя е дългогодишен кадър на Министерството на вътрешните работи. Към настоящия момент е началник отдел „Регионално сътрудничество и международни организации“ в дирекция „ЕС и международно сътрудничество“, а преди това е била главен експерт в дирекция „Анализ и политики“ в МВР. Ивелина Дундакова е заемала поста на съветник към Националния координатор за противодействие на тероризма и сигурността под Министерството на правосъдието и сигурността в Нидерландия. Тя е работила и като анализатор на риска в данъчната служба към Министерството на финансите в Нидерландия. Завършила е „Международни отношения и проблеми на сигурността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и „Управление, икономика и право“ в  „Inholland University“ в Ротердам.
Милена Райкова е назначена за заместник-министър на финансите, считано от 1 август.  Преди да поеме поста, е работила в Сметната палата - била е съветник на председателя и главен експерт в същата институция. Райкова е работила като финансов контрольор в Българската национална телевизия и като главен финансов инспектор в Агенцията за държавна финансова инспекция. Милена Райкова има богат опит и в частния финансов и застрахователен сектор. Магистър е по „Финанси и кредит“ от Университета за национално и световно стопанство - гСофия.
БТА припомня, че в последния работен ден на служебното правителство с премиер Гълъб Донев от постовете си бяха освободени всички заместник-министри. След встъпването в длъжност на новоизбрания редовен кабинет местата на заместник-министрите се попълват поетапно с нови назначения.