Община Сандански представи добри практики по предоставяне на социалните услуги и обекти на социалната инфраструктура в рамките на националната среща на експертите по социални услуги и здравеопазване от общините. Форумът се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и това е шестото му издание. Тази година домакин на срещата е Сандански. 
Участниците в срещата направиха организирано посещение на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Света Неделя“ и Дневен център за възрастни хора „Света Неделя“ в Сандански.
Освен индивидуалната и груповата работа, която се върши в центъра за всеки потребител, се опитваме по-често да излизаме навън. Ходим на кино, в музеи, ходим на разходки и спортуваме, каза Нели Трайкова, директор на трите дневни центъра в община Сандански. 
Сутрин гимнастиката в центъра започва с музика и се изразява в повече танци, което зарежда децата с енергия, каза още директорът на центъра.  Музикотерапията също е част от заниманията и добрите практики, които бяха представени. 
Трайкова разказа още, че в центъра организират много празненства. Един от рехабилитаторите в центъра е и треньор за хора с увреждания, като имат изявени спортисти. Тази година едно от момчетата в е било на състезание в Аржентина, Франция и Чехия, а едно от момичетата, което тренира лека атлетика, е било в Германия, каза още тя.
В дневния център се организират много спортни състезания и тази година са я обявили за годината на спорта. Ходим на море, на санаториуми, на екскурзии, посещения на интересни исторически и географски местности, а това обогатява и децата помнят къде са били, каза още директорът на центъра.