Речните нива ще останат без съществени изменения днес и през следващите три дни, посочват на сайта от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
В резултат на валежи на места са възможни повишения на речните нива. Такава вероятност има днес в планинските части от водосборите в Дунавски басейн. Утре ще има краткотрайни повишения във водосборите на р. Янтра, р. Русенски Лом и добруджанските реки. На 28 и 29 юли речните нива в басейна ще са без съществени изменения или ще се понижават, сочат данните на МОСВ. 
Утре ще има повишения на водните нива в реките в целия Черноморски басейн. През следващите дни нивата на реките в басейна ще се понижават или ще останат без съществени изменения. На 27 юли ще има краткотрайни повишения в долните части от водосборите на реките Тунджа, Марица и Арда, водните количества ще бъдат под праговете за внимание.
От МОСВ подчертават, че за утре е издадено предупреждение от първа степен (жълт код) за силен вятър в цялата страна. По-рано днес от Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха, че през нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. До сутринта валежната зона ще достигне и източните райони.