Логистик мениджърът Милена Джусто стана милион и първият пътник за тази година на летището във Варна. Тя пристигна с полет от Виена заедно с 11-годишната си дъщеря Ребека. Жената бе посрещната официално, с цветя и подаръци от директора на летището Димитър Костадинов и кмета на крайморския град Иван Портних.
Пред журналисти Джусто разказа, че е родена в Италия, но майка ѝ е българка и затова говори свободно български език. Дъщеря ѝ разбира сравнително добре български, но говори съвсем малко. Джусто живее в Милано и работи като логистик мениджър в областта на модата. Пътничката разказа, че пристига във Варна при роднини и е "изненадана много приятно" от това, че е милион и първия пътник за тази година.
Официалното посрещане на милионния пътник е традиция от близо 20 години, припомни директорът на аеропорта. В миналото церемонията се провеждаше обикновено през август. По думите на Костадинов през настоящата година достигането на броя от 1 милион пасажери става значително по-рано благодарение на силната зимна програма на летището, което през студените месеци обслужваше 17 дестинации.