С нестихващи аплодисменти и цветя приключват концертите на Симфониета Враца с мултимедийния спектакъл „Фантазия „Властелинът на пръстените““, съобщиха за БТА организаторите. Солисти са световноизвестните музиканти Роман Ким (цигулка), Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън Земцов (виола, диригент), а водещ – известният тенор Марио Николов.
„Фантазията „Властелинът на пръстените““ е по музика на едноименния филм, аранжирана от Роман Ким, със специалното разрешение на автора Хауърд Шор. Спектакълът запазва приказната атмосфера на оригиналното произведение с помощта и на изготвената специално за проекта мултимедия. 
Спектакълът е изготвен само за големи сцени и до момента завладя сърцата на публиката във Велико Търново, София, Стара Загора и Бургас.
Днес мултимедийната „Фантазия „Властелинът на пръстените"“ гостува във Варна, в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Националното турне с фантазия „Властелинът на пръстените" ще приключи в Пловдив, на 27:07, в Дом на културата "Борис Христов", посочват още от Симфониета Враца.