Загиналият при инцидент рано тази сутрин пилот край радневското село Трънково е имал дълъг стаж. Това съобщи пред журналисти Христо Христов, председател на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.
От думите му стана известно, че пилотът е имал летателен опит от 20-30 години, с много пролетени безаварийно часове. Само преди десет дни мъжът е преминал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничения.
Самолетът има техническа летателна годност, която е заверена през март т.г. и е валидна за срок от 12 месеца. "Относно човека и самолета нямаме никакви съмнения на прима виста за това събитие“, каза още Христо Христов.
Сигнал за инцидента е подаден в 6:27 ч. в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. "На място е установен селскостопански самолет, който е регистриран по надлежния ред“, съобщи пред журналисти по-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.
В момента се разследват причините за тежкия инцидент, като той вероятно е причинен от ято птици.
Братът на загиналия тази сутрин пилот на селскостопански самолет, паднал в землището на радневското село Трънково, е бил очевидец на инцидента. Това съобщи за БТА окръжният прокурор Дичо Атанасов. Магистратът допълни, че свидетелят ще бъде разпитан.  
Пилотът е извършвал дейности по пръскане на оризища.