Автомагистрала (АМ) "Тракия" е затворена за движение в частта си от пътен възел "Карнобат" до пътен възел "Стралджа". Причината е пътнотранспортно произшествие между камион и три леки автомобила, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР. В болница в областния център са откарани четирима души. Те са в контактно състояние. 
Инцидентът е станал около 9:30 часа днес. Товарен автомобил, превозващ скрап в посока Бургас, е спукал гума. Водачът е изгубил контрол над тежкото моторно превозно средство и се е блъснал в двете средни мантинели, след което се обърнал на платното за движение. Засегнати са три леки автомобила, пътуващи в посока София.
Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: през пътен възел "Карнобат" - Лозенец - Зимница - АМ „Тракия". Трафикът се регулира от "Пътна полиция", уточниха от полицията. 
Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, съобщиха по-рано от там и призоваха аварийните ленти по автомагистралите да не се използват за по-бързо придвижване при натоварен трафик. "По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.
Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата", напомнят от АПИ.