Сегашният кмет на Димитровград Иво Димов отново да бъде издигнат от ГЕРБ за кмет на общината в предстоящите избори за местна власт наесен. Това определиха единодушно на номинационно събрание тази вечер членове и симпатизанти на партията в града, съобщиха от пресцентъра на общинската организация.
Събранието се е състояло в зала "Гросето". Настоящият кмет на общината е избиран три пъти от мнозинството от своите съграждани и отново получи пълната подкрепа на своите съпартийци за нов мандат. Кандидатурата обаче трябва до бъде одобрена и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ на централно ниво.
В предстоящите местни избори ГЕРБ в община Димитровград ще се явят с кандидати за кметове на всички населени места с пряк избор и пълна листа с общински съветници, бе решено още на форума.
Димов е роден през 1968 година в Димитровград. До 2007 година е управител на частна фирма. От 2007 година до 2009 г. е председател на Общинския съвет в града. През юни 2009 г. е избран за депутат. От 2011 година е несменяем кмет. Зам.-председател е и на Националното сдружение на общините в Република България.