Председателят на комисията по „Транспорт и пътна безопасност“ към Столичната община Карлос Контрера подаде оставка, съобщи той в профила във фейсбук. Според Контрера от близо година отношенията на ВМРО с ГЕРБ в столичния общински съвет (СОС) са силно обтегнати, като дава примери за решения, които са взимани от ГЕРБ заедно с „Демократична България“ (ДБ) и „Спаси София“, срещу които ВМРО е било "против".
„Конкретният повод, довел до решението ми и решението на ВМРО да се оттегля, е от вчерашното заседание на комисията по транспорт, което вече преля чашата. ГЕРБ верифицираха с подписа на ресорния си общински съветник по транспорта Зафир Зарков, дивотиите на "Демократична България" и Борис Бонев“, пише Карлос Контрера. 
Става дума за предложението за въвеждане на единен стандарт за обозначаване на линиите на обществения градски транспорт, както и връщане на нощния транспорт в столицата. 
„Подадената днес оставка е плод на загубеното доверие между ВМРО и ГЕРБ. Никога не сме бягали от отговорност за града, от непопулярните решения, но не на всяка цена. Няма как ВМРО да стои като гръмоотвод до ГЕРБ в тази ситуация. Пиша това без лоши чувства, в крайна сметка направеното за тези близо четири години не е никак малко, особено в транспорта“, пише още Карлос Контрера.