Трима души са били прегледани в Спешното отделение на Великотърновската болница с оплаквания, причинени от високите температури, съобщиха за БТА от лечебното заведение. След оказаната помощ, те са били пренасочени за домашно лечение.
Около 15:00 ч. днес във Велико Търново са били измерени 37,8 градуса на сянка, каза за БТА дежурният в Хидрометерологичната обсерватория (ХМО) в града Петър Станков. По думите му най-високи градуси в района са измерени през юли 2000 година. Тогава на 5 юли термометърът е отчел 43,6 градуса по Целзий на сянка. През 2009 г. на днешния 25 юли е отчетена температура от 40,5 градуса по Целзий, която спрямо този ден не е надвишавана.
Заради предупрежденията за червен код в областта днес от Община Велико Търново предприеха превантивни действия с оросяване на пътните настилки и с разкриване на пунктове за студена вода на ключови места за жителите и туристите във Велико Търново. В спешния център към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ до 15:30 ч. са постъпили трима души с оплаквания за понижено кръвно налягане, причинено от жегите.