Вероника Тодорова, Веско Ешкенази, Нина Николина и Плевенска филхармония са сред изпълнителите, които ще се качат на сцената край реката в троянското село Дебнево по време на петото издание на Международния фестивал на музиката и изкуствата „Jam on the river 2023“. За поредна година той се организира на местността „Лъка“, където на 3 и 4 август, от 18:00 ч. до 22:30 часа, гостите ще могат да се насладат на изпълненията на известните музиканти. Освен участник, Вероника Тодорова е и основател на фестивала.
„Хората ще могат да се насладят на много интересни, разнообразни и пъстри музикални концерти пред магичната сцена на Троянския балкан“ каза за БТА Тодорова. 
Първия фестивален ден ще открият  Вероника Тодорова – акордеон, Станислав Георгиев – контрабас и Стефан Тодоров – ударни и със специален гост Christopher Herrmann – виолончело. След това вечерта ще продължи с гостуващата за пръв път в България група EJO – Ethno Jazz Orchestra (Сърбия). 
Финал на вечерта ще дадат с концерта „Класика и традиция“ Нина Николина и Калин Вельов с Плевенска филхармония, диригент Георги Милтиядов.
На 5 август фестивалът продължава с Минко Ламбов Point of View Project: Минко Ламбов, пиано, клавишни, AnaBella – вокал, Венцислав Благоев – тромпет, Ивайло Звездомиров – бас, Цветан Георгиев – барабани, Атешкан Хюсеинов – китара.
След това е традиционният „Jam band“, на който изпълнителите се събират на една сцена и импровизират пред публиката.
Международният фестивал на музиката и изкуствата ще завърши с „В света на музиката“: Веско Ешкенази – цигулка, Вероника Тодорова – акордеон, Плевенска филхармония с диригент Георги Милтиядов.
„Това е голяма гордост и радост за мен, защото този проект ми е много на сърце. Развиваме се стремглаво за последните пет години. Миналата година се радвахме на повече от 5000 души в рамките на двудневния фестивал. Тази година ще бъде наистина приказно. Само си представяте поляната, балите, реката е до нас и Филхармонията свири от Токата и фуга, Бах през Моцарт, Вивалди та чак до "Бохемска рапсодия" на "Куин" и Майкъл Джексън“, каза още известната акордеонистка. 
Тя добави, че входът е свободен, за да могат най-много хора да се докоснат до магията на музиката. 
„Ние, музикантите, правим и би трябвало да правим всичко за изкуството и за публиката - това е много, много истинска любов“, заяви още Вероника Тодорова.