Локализиран е горският пожар, който възникна вчера край първомайското село Буково и се разпространи бързо на широк фронт в трудно пресечен терен. Това съобщават от пресцентъра на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБНЗН). На място се осъществява дежурство на пожарни екипи. 
Щетите от низовия пожар са 50 декара широколистна гора - горски фонд, 125 декара неожънато жито и 25 декара стърнище, посочват от РД ПБЗН. В гасенето на пожара се включиха огнеборци от различни служби, подпомогнати от доброволци от Доброволно формирование 112 - Пловдив, а гасенето продължи почти 24 часа. 
Както БТА съобщи, тази сутрин в гасенето се включи модул от Четвърти артилерийски полк в Асеновград в състав от 32-ма военнослужещи с шест броя техника.  Военнослужещите се включиха в борбата с огъня по искане на областния управител на Пловдив и след разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, а общите действия по погасяване на огъня бяха координирани от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.