Десетки фишове на водачи за нарушение на скоростните режими са връчени по време на специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол”, състояла се днес на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията.
По време на акцията са установени двама шофьори, управлявали автомобилите си с концентрация на алкохол между 0,5 и 1,2 промила, за други установени нарушения са съставени пет фиша.
Полицейските действия се реализираха в района на 69-ти километър от АМ „Тракия”, а в акцията участваха няколко автопатрулни екипа на сектора „Пътна полиция” при ОДМВР - Пазарджик, Районното управление - Пазарджик, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, Агенция „Митници”, Агенция „Пътна инфраструктура”, Националната агенция за приходите.
Както БТА информира, съвместната специализирана операция включваше проверка на целия трафик по автомагистрала “Тракия” в платното в посока към София. През определен период бяха извършвани проверки на леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили от всяка една от участващите институции в рамките на тяхната компетентност.