За втора поредна година "Ден на полето" ще събере на едно място земеделци от цялата страна и фирми от селскостопанския сектор от 25 юли до 27 юли в полето край Добрич на Пети километър по пътя за Варна. Инициативата е посветена на любовта към земята и вдъхновението за сътрудничество и ще обедини науката, образованието и забавлението, както съобщи БТА. Събитието се организира от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите (ДСЗ), член на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), информират от асоциацията.
В първия ден посетителите ще имат възможност да се запознаят и да получат кратко и неформално представяне на Австрийски селскостопански застраховател (Österreichische Hagelversicherung), става ясно от програмата на събитието. От дружеството ще споделят своя опит в региона и какви са плановете им за производителите в България.
Официалното откриване е на 25 юли от 17:00 часа. В него ще се включат Клуб за народни танци "Жътвари"от Добрич и певците Георги Костадинов и Ивелина Росенова.  
Вторият ден е посветен на децата. Празникът за тях ще започне в 15:00 часа. Малчуганите ще имат възможност да научат как се прави брашно и как се меси хляб. Програмата продължава с демонстрации по майсторско управление на трактори от учениците от Професионалната гимназия по аграрно стопанство. Посетителите ще имат възможност да участват в дискусия на тема: "Спорове в земеделието и арбитражът като способ за решаването им", представена от регионалните арбитри от Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата. Всички заинтересовани ще могат да задават и своите въпроси към представители на Държавен фонд "Земеделие". Областен информационен център - Добрич също ще се включи с приемна във втория ден от феста. Вечерта ще завърши с концерт на Deep zone project.
Според програмата на организаторите през третия ден са предвидени много демонстрации с различни видове машини. Вечерта ще бъде закрита с конкурса "Полето търси талант" на Тутурутка.