Изграждането на светофар на кръстовището на Околовръстното шосе на Пловдив на разклона за село Златитрап беше тема на среща между областния управител и представители на местната администрация, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Пловдив. Непосредствено след срещата областният управител разговаря с кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и с ресорния заместник-кмет на община Пловдив Тодор Чонов. По думите на Зюмбилев те са поели ангажимент да съдействат, като община "Родопи" ще направи проекта за своя сметка, а Община Пловдив ще задели от бюджета си средства за негово изграждане.
В днешната среща участваха кметовете на село Брестовица Любен Радев, на село Златитрап Анелия Уланова, зам.-кметът на район „Западен“ Димитър Караилиев, както и общинският съветник от Общинския съвет „Родопи“ Христо Седмаков. 
Плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвиждат при реконструкцията на този участък на Околовръстното шосе да бъде изграден пътен възел на две нива, като така се гарантира безконфликтното преминаване на опасното кръстовище, посочват от Областната администрация в Пловдив. „Дотогава ще минат години, а заради натоварения трафик там ежедневно стават катастрофи и е наложително поставянето на светлинна сигнализация“, коментира Анелия Уланова. Според нея общините Пловдив и „Родопи“ проявяват разбиране, но нито една от тях не отделя средства за изграждане на светофара. По предварителните разчети за това са необходими общо около 250 000 лв.
"Пресичането на Околовръстното към Златитрап и Брестовица наистина е изключително опасно. Човешкият живот обаче няма материално измерение и не може две толкова големи общини да не могат да отделят средства, за да гарантират безопасността на хората“, коментира областният управител. 
Затрудненията в трафика на Околовръстното шосе на Пловдив са от години,а това е пътят, който е на второ място по натовареност в цялата страна, отбелязват още от Областната администрация. Преди време след подписка и протести на жителите на Марково на кръстовището селото беше изградена безопасна система за контрол на пътя.
При встъпването си в длъжност на 17 юли т.г. Илия Зюмбилев отбеляза, че с екипа му ще работят изцяло прозрачно, в защита на хората от Пловдив област, независимо дали общината е малка, или голяма. Ключови проекти, по време на управлението му, ще бъдат каскадата “Въча”, както и изграждането на S-бан линии и разширението на Околовръстното шосе на Пловдив.