В Плевен художници, които навършват кръгли годишнини и празнуват юбилей, ще открият обща изложба в Художествена галерия "Илия Бешков". Това съобщи днес Стефка Григорова, директор на дирекцията "Хуманитарни дейности" в общинската администрация. 
Свои творби ще представят 13 известни плевенски автори, сред които проф. Кирил Мескин, Вяра Савова, Сашо Камбуров, Зоя Минева, Валери Петров и други. Експозицията ще бъде открита в 18:00 часа на 27 юли, четвъртък.
Григорова припомни, че от тази вечер започва и традиционната за града лятна кинопанорама. В четири поредни вечери почитателите на филмовото изкуство ще могат да видят "Шекспир като улично куче", България; "Лъжецът", Франция; "Доктор на повикване", Италия; "Как се научих да летя" – копродукция на Сърбия, Хърватия, България и Словакия. Прожекциите ще са от 21:00 часа в парка на Регионалния исторически музей.
През тази седмица се провеждат и летните занимания за деца, организирани от историческия музей. В парка на културния институт в часовете преди обяд децата ще могат да се включат в различни игри и предизвикателства, да редят образователни пъзели.