Комисии от Община Бяла Слатина вече описват щетите от бурята в населените места, съобщи за БТА зам.- кметът Тихомир Трифонов. „Ще се постараем това да стане възможно най-бързо, за да се прецени общината, на база ресурсите, с които разполага, къде може да помогне“, обясни Трифонов. По думите му щетите са многобройни, но ситуацията се нормализира. Екипи на Електроразпределителни мрежи „Запад“ работят без прекъсване и продължават да възстановяват спрялото електрозахранване. В момента все още без ток са отделни райони в Бяла Слатина, Търнава, Попица и Соколаре.
„Има още електрически стълбове, които са за подмяна, вчера подмениха доста, всички екипи на Общинското предприятие „Чистота и строителство“ работят, почистват се паднали дървета, клони и всичко, което на момента може да се отстрани“, обясни Трифонов. Той допълни, че навсякъде вече е възстановено водоподаването, спряло на места заради липсата на ток.
Бурята връхлетя региона в първите часове на 23 юли, изключително силният вятър бе придружен с дъжд, градушка и силна гръмотевична дейност. Специално в района на Бяла Слатина бурята е продължила около 10 минути обясни зам. кметът. Най-засегнатите са били село Търнава и общинският център. Това наложи през вчерашния ден да бъде обявено частично бедствено положение гр. Бяла Слатина и селата Търнава, Попица и Търнак.