Десетминутни аплаузи е имало на премиерата на „Уроците на Блага“ на филмовия фестивал в Карлови Вари, разказват от НФЦ (Национален филмов център), с чиято подкрепа е създадена продукцията. 
С много възторжени реакции и дълги аплодисменти е бил посрещнат най-новият филм на Стефан Командарев, който участва в конкурса за „Кристален глобус“. 
„На червения килим екипът е бил посрещнат като истински звезди с много радост и очакване. В главата роля блести Ели Скорчева, която бележи своето триумфално завръщане в киното с ролята си на Блага, възрастна учителка, която става обект на телефонни измамници“, разказват от НФЦ.  
В основния конкурс на 57-ия кинофестивал в Карлови Вари, който ще продължи до 8 юли, „Уроците на Блага" се състезава с още 10 заглавия от Норвегия, Канада, Ливан, САЩ, Испания, Италия, Грузия, Иран, Чехия, Германия. „Уроците на Блага” е последния филм от социалната като теми трилогия, която започна с „Посоки“ (2017) – за всекидневието на таксиметровите шофьори, после – „В кръг“ (2019) за денонощията на полицаите, а сега изследва моралните щети от телефонните измамници. 
Както писа БТА, на фестивала участва и „Гражданинът светец", който е копродукция на Грузия, Франция и България, режисьор е Тинатин Каджришвили. /ДД