Областната дирекция на МВР в Хасково е с 49 процента разкриваемост на престъпленията за полугодието. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на структурата в навечерието на утрешния професионален празник на МВР.
Това е над средния процент за страната - 44 процента. От регистрираните 1207 криминални престъпления са разкрити 596.
За шестмесечието са регистрирани три убийства – в Хасково и Димитровград, като всички са с известен извършител. През тази година са станали пет изнасилвания, от които едно е разкрито, и три блудства, едно от които едно е разкрито. Структуроопределящи отново са имуществените престъпления – 568, от които разкритите са 248.
Директорът на дирекцията старши комисар Чавдар Георгиев поздрави служителите в структурата и пожела на целия състав нови професионални успехи в стремежа към сигурността и спокойствието на гражданите. В тази връзки с негова заповед с „Писмена похвала“ са отличени 118 служители.
За същия период миналата година дирекцията отчете 56 процента разкриваемост - 707 разкрити престъпления от 1206 регистрирани. Убийството бе едно и бе разкрито, както и две изнасилвания и три блудства.