Изложба с творби на художници от Япония, Аржентина и България е открита в град Левски. Тя е наречена "Нови хоризонти" и е резултат от съвместен проект на фондация "Аматерас" и Община Левски, съобщи Любка Христова от местната администрация.
Експозицията е подредена в читалище "Георги Парцалев 1901" и сред гостите на откриването са били Такаюки Шинозава, съветник и заместник-ръководител на посолството на Япония в България и Кенто Мураки, културно аташе в дипломатическата мисия. 
"Приятелството между хората от различни континенти и култури е огромно богатство. Благодарим от сърце на всички, които споделиха с нас своето светоусещане, претворено в прекрасните картини и се надявам, че тъй както ние ги усетихме със сърцата си като близки хора и те също са останали с чудесни впечатления от престоя си в Левски, с радост биха дошли отново", каза при откриването на изложбата кметът на общината Любка Александрова. 
БТА припомня, че авторите, които представят свои творби в изложбата, са участници в международен пленер, който започна в края на юни в Левски. Творците се запознаха с културните традиции и обичаи, бита и кулинарното наследство в град Левски, в селата Трънчовица и Градище, посетиха местни забележителности.
Изложбата "Нови хоризонти" може да бъде разгледана до 3 август. Тя ще остане в град Левски като дарение за бъдещата художествена колекция, която ще се съхранява в музей, посветен на актьора Георги Парцалев.