Танцов клуб за народни танци при Народно читалище " Отец Паисий - 1870" в Омуртаг участва и бе удостоен със златни медали и голямата награда на двадесетото издание на Международен фолклорен фестивал в Приморско. Ръководството на читалището поздравява ръководителя на клуба Стамен Стаменов и участниците за достойното представяне, каза за БТА секретарят на културната институция Славка Иванова.
Фестивалът в Приморско има старо приятелство с културата на град Омуртаг. Представителният фолклорен ансамбъл "Лисец" към читалището е бил шест пъти лауреат на този фестивал, е припомнила Ирина Янакиева – директор на Фестивала,  цитирана от екипа на читалището. Оттам допълват, че благодарение на акад. Иван Тодоров се е осъществила една прекрасна връзка между фестивала и читалището. Сега макар и в друг състав, отново омуртагчани впечатляват организаторите с характерните си танци. 
Почетен диплом на групата от Омуртаг и на художествения ръководител  Стамен Стаменов са връчили и съорганизаторите от фирма „Мединекс“.
Танцовият клуб за народни танци към културната институция в Звездното градче е създаден през 2022 г. Днес в него своя талант развиват 12 танцьори. Те разучават народни хора от всички етнографски области. На фестивала се представиха с добруджанските хора "Опас" и "Сборенка", както и от Тракийската етнографска област "Трите пъти" и "Боалийско", поясни още Славка Иванова.