Поредният спортен обект ще бъде възстановен в Павликени, съобщиха от пресцентъра на общината. Официалната церемония за първа копка за ремонта на съществуваща комбинирана спортна площадка в градски стадион „Ганчо Панов“ беше поставена от кмета на общината инж. Емануил Манолов и от заместник-областния управител Станислав Николов.
"След 100 дни този позабравен сектор от нашия стадион ще бъде преобразен в едно многофункционално игрище и писта с пясъчници за троен и дълъг скок", каза инж. Манолов. Той припомни, че от началото на годината в Павликени са пуснати в експлоатация две спортни игрища, което дава повече възможности за спорт на открито. С новото съоръжение спортните  клубове ще имат още нови терени за тренировки, допълни той.
Проектът е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Наредбата № 4 от 2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост. Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 367 250 лева с ДДС. Основната цел на настоящия проект е подобряване на спортната инфраструктура на територията на община Павликени и създаване на подходящи условия за активен спорт на населението. 
Ремонтът на площадката е поредния етап от цялостното преобразяване на градския стадион в Павликени, започнало през 2015 г. с изграждането на 3500 седалки на трибуните, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. Готов е проектът за цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта, за което ще се търси финансиране от Министерството на младежта и спорта.