Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, а днес в страната не се очакват опасни метеорологични явления, информира на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Днес речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения.
От МОСВ уточняват, че в резултат на валежи на места се очакват повишения на речните нива. Утре и в четвъртък в следобедните часове ще има краткотрайни повишения на речните нива във водосборите на реките западно от река Янтра. 
Днес, както и през следващите два дни, нивата на реките в Черноморския басейн ще се понижават или ще останат без съществени изменения. В следобедните часове на 5 и 6 юни ще има краткотрайни повишения на речните нива във водосбора на река Марица, над Пловдив, казват от МОСВ. В следобедните часове същите дни ще има краткотрайни повишения на речните нива в Западнобеломорски басейн, по-значителни ще бъдат в рилските и пиринските водосбори на реките Струма и Места, сочат още данните.
През нощта над страната ще бъде ясно със слаб вятър от изток, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Утре ще бъде предимно слънчево. Над Западна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има значителни локални валежи, гръмотевични бури и градушки, а температурите ще се понижат.