Недокомплектът на щата в Областната дирекция (ОД) на МВР в Ямбол е 8 %. Това каза пред журналисти директорът ѝ старши комисар Добрин Димитров в навечерието на професионалния празник на полицията  – 5 юли. 
Най-много кадри не достигат за длъжностите на терен – в патрулно-постовата дейност, младши полицейски инспектори, но вече имаме проблеми и в администрацията, посочи директорът на ямболската полиция.
Според него причините, поради които липсват желаещи да постъпят в полицията, са комплексни. Трудностите, недоброто заплащане, различни са мотивите да не бъде предпочетена тази професия, коментира старши комисар Димитров.
Междувременно в момента текат осем конкурса за попълване на щата в ОД на МВР – Ямбол. Имаме и два приключили конкурса от миналата година. Правим всичко възможно да запълним щата, каза още директорът на областната полиция.
Предстоят и структурни промени в ОД на МВР – Ямбол. Одобрени са от комисия, но още не са влезли в сила. Следващия месец ще бъде ясно каква ще бъде структурата, допълни старши комисар Добрин Димитров.
По повод утрешния професионален празник и 144 години от създаването на Министерството на вътрешните работи той пожела на служителите в системата здраве и "силен дух, за да посрещат всички трудности, пред които са изправени в ежедневната си работа". 
"Да приемат с чест и достойнство задължението да работят за обществото. Да срещат ответно отношение от всички институции, организации и гражданското общество, за да може всички заедно да вървим напред", допълни директорът на ОДМВР – Ямбол.