Досегашното общинско ръководство на БСП в Петрич обмисля самостоятелно явяване на предстоящите местни избори. Явяването на изборите през есента ще бъде с местна организация, каза на пресконференция Йорданка Атанасова, която е общински съветник от квотата на БСП и доскоро изпълняваше функциите на председател на местната структура на партията в Петрич. Тя допълни, че преди дни е била проведена общинска конференция, на която доверието към досегашното ръководство на БСП в Петрич е снето и за нов временно изпълняващ длъжността председател е избран Новко Попов. 
Според Йорданка Атанасова провелата се общинска конференция не е съобразена с правилата, защото не всички участници в нея са членове на партията.
Членове на общинското ръководство на столетницата в Петрич не са били уведомени предварително за провелата се конференция, на която е избран нов председател, допълни Атанасова. Заедно с нея на пресконференцията присъстваха общинският съветник от БСП Димитър Капитанов, досегашният секретар на партията в Петрич Александър Главчев, както и съпартийците им Йосиф Ангушев, Валентин Шумантов, Таня Смилянова  и др. Те заявиха, че остават членове на партията, но обмислят самостоятелно явяване на местните избори през есента.
Досегашният председател на местната структура коментира още, че по правило, установено в БСП, когато няма друг кандидат за кмет, се кандидатира председателят на местната структура.
Пред репортер на БТА избраният за временно изпълняващ длъжността председател на БСП в Петрич Новко Попов каза, че доверието е снето само от двамата общински съветници от квотата на БСП Йорданка Атанасова и Димитър Капитанов, а причината е лоши резултати на изборите.
Членовете на досегашното ръководство са били уведомени за провелата се преди дни конференция, на която е избран нов председател, каза още Попов.
През месец март в партията предстоят редовни избори, на които ще бъде избран нов председател на общинската структура в Петрич.