Повече от 300 полицейски служители ще бъдат командировани през летния сезон по Южното Черноморие. Това каза пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Вече има засилени полицейски патрули, както по основните артерии, така и по пътища, които сме анализирали като рискови, посочи Калоянов. 
Като пример той даде засиления трафик през почивните дни. Там, където беше необходимо, пререгулирахме движението на пътникопотока, за да може да има по-бързо изтегляне, обясни ст. комисар Калоянов. Той подчерта, че освен усилията на полицията, всеки водач, сядайки зад волана, трябва да носи отговорност за опазване на човешкия живот.
Днес на Областната дирекция на МВР-Бургас беше подарен автомобил, който според Калоянов ще бъде за нуждите на служителите от Първо Районно управление - Бургас. 
Според Калоянов, вероятно до края на тази година ще започне строителството на новата сграда, където ще се помещава Четвърто Районно управление. 
Общината ни предостави терен, имаме разрешително за строеж, тепърва предстоят процедурите за обществени поръчки, които се провеждат от МВР. Имам уверението на кмета на общината, че ще бъдем подпомогнати и финансово за строежа. Теренът, който ни е предопределен, се намира точно до плувния басейн в комплекс "Меден рудник“ и представлява географския център на жилищния комплекс, обясни Калоянов.
Сградата ще бъде изцяло нова и ще отговаря на всички съвременни изисквания за едно полицейско управление. В момента Четвърто Районно управление - Бургас се помещава в бивша детска градина, която не е пригодена за полицейски нужди.