Областната дирекция (ОД) на МВР- Бургас е една от най-големите и натоварени структури в страната и всеки работен ден за служителите ѝ е едно голямо предизвикателство. Това каза директорът на дирекцията в морския град комисар Калоян Калоянов по време на официалната церемония по отбелязване на 144 години от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионален празник на служителите му - 5 юли. Церемонията се състоя в Бургас.
Калоянов посочи, че полицейските структури в Бургас  успяват да се справят с ежедневните проблеми - да поемат отговорност, риск и да служат на хората. Той пожела на служителите висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължат да влагат опит и умения в служба на обществото. 
Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че без помощта на МВР, местната власт няма как да се справи с осигуряването на обществения ред, безопасността и безпроблемното провеждане на общински мероприятия.
Още повече, че сме в началото на един активен летен туристически сезон, който хиляди бургазлии очакват, за да осигурят поминък на своите семейства, а вие осигурявате обществения ред, добави кметът. Той връчи ключове за автомобил за нуждите на дирекцията.
На церемонията приставаха заместник областният управител на Бургас Пламен Янев, ръководителите на Окръжна и Апелативна прокуратура Бургас, началникът на Регионална дирекция "Гранична полиция", директорът на ДАНС Бургас и др.
Директорът на ОД на МВР - Бургас връчи грамоти и парични награди за постигнати високи професионални успехи на служители от сектор "Престъпления против собствеността", от сектор "Специални тактически действия", от сектор "Наркотици" към отдел "Криминална полиция". Почетни знаци трета степен бяха присъдени на началник сектор "Престъпления свързани с наркотични вещества" – Иван Кръстев и главен инспектор Емилия Средкова. Комисар Калоянов съобщи, че утре на церемония в Министерството на вътрешните работи ще бъдат връчени почетни знаци на главен инспектор Даниела Каменова и комисар Кирил Кирязов, началник отдел "Криминална полиция"- Бургас.