Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Разград отправя ново лятно предизвикателство към младите хора от седем до 18-годишна възраст. Те могат да участват със свои фотографии или фоторазкази в конкурса  на тема "Моето различно, щуро лято", съобщиха от общинската администрация. 
Младите фотографи могат да отразят в снимки летните си преживявания, свързани с човечност, добротворство, съпричастност, позитивни събития, пътешествия, спорт и други. Фоторазказът трябва да съдържа от три до пет снимки - тематично свързани и с оригинално заглавие. Важно изискване към снимките е да бъдат заснети с висока резолюция, да не са колажи или графики, да нямат надписи и дати. Позволена е обработка на яркост и контраст.
Най-добрите снимки като качество и тематика ще бъдат отличени подобаващо, като общият награден фонд е 2 000 лв. Класирането ще бъде в три възрастови групи.
МКБППМН-Разград пожелава щуро и щастливо лято на всички деца и младежи от община Разград и очаква творбите на младите фотографи до 30 септември на адрес: [email protected].
По думите на секретаря на комисията Диана Господинова фотонадпреварата се радва на голям интерес сред младите хора, обичащи фотографията. Тя припомни, че в миналогодишното издание на фотоконкурса участваха 133 млади фотографи от 25 населени места в страната.