Завод за бетонови изделия за над 16 млн. лв. бе открит от "Персенк Инвест" в село Хаджиево, Община Пазарджик. От компанията съобщиха, че заводът е оборудван с най-съвременните технологии, които съответстват на високите международни стандарти в индустрията. 
"Откриването на новия завод за бетонови изделия "Персенк" е резултат от постоянния ни стремеж към иновации и развитие. Нашата мисия е да поставим нови стандарти в индустрията, като предоставяме продукти с изключително качество, които да отговарят на високите изисквания на нашите клиенти", каза Иван Георгиев, управител на "Персенк Инвест".
Компанията е първият производител на бетонови изделия в България, който има пълен контрол върху основните суровини, от които зависи качеството на крайния продукт, а именно инертните материали. Според Георгиев целта на компанията винаги е била да намали добива на инертни материали и да ги използва само за нуждите на собственото си производство.
Заводът използва полиуретанови дъски в производството си, които значително подобряват уплътняването на продуктите и предотвратяват дефектите при изработката на тънки бетонови изделия, а също така позволяват производството на широкоформатни продукти. След изработването, изделията се сушат в напълно изолирана сушилна камера, където подлежат на постоянен контрол на топлината и влагата, обясняват от компанията.
За цветните си изделия компанията използва висококачествени гранулирани пигменти за оцветяване на бетона и прецизна дозираща система за 6 цвята, с която постига по-голяма устойчивост на цвета и създава възможности за изработка на уникални персонализирани изделия, отговарящи на специфичните изисквания на клиентите.