Митнически служители задържаха над 2000 електронни цигари, съобщиха от Агенция „Митници“. На 29 юни екип на митническите мобилни групи проверява павилион на територията на стоков базар „Илиянци". В хода на контролните действия инспекторите откриват в търговския обект 2 063 броя еднократни електронни цигари, съдържащи никотинова течност, различни марки, съдържание и аромати.
Митническите служители установяват, че юридическото лице, стопанисващо павилиона, не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия в обекта. Документи за откритите електронни цигари не са представени. Стоката е задържана от митническите власти. За нарушението в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) е предвидена имуществена санкция в размер от 2000 до 5000 лв. , както и отнемане в полза на държавата на стоките-предмет на нарушението.
Над 28 000 нелегални електронни цигари откриха миналата седмица в търговски обект митнически служители в Пловдив. При проверка на търговски обект в Асеновград са открити 144 кашона с 28 859 електронни цигари (наргилета) за еднократна употреба, без български акцизен бандерол. Стоките са на стойност 1 010 065 лева и са задържани.