„Игра“ е заглавието на изложбата на Милена Вълнарова. Тя се представя в рамките на изложбата „Свободни авторски плакати“ в концептуално пространство „Дом“. Експозицията включва над 40 графични произведения и може да бъде видяна до 22 юли, съобщават организаторите.
„Това е игра с графиката на буквите и думите. Водещото е, че няма формални правила” - казва художничката Милена Вълнарова, която създава своите авторски произведения най-често сутрин - „Тези неща са по-скоро забавление и терапия с цел да продължавам да си обичам работата, нещо като сутрешна гимнастика или дневник. Повечето от нещата са провокирани от реалността, смешна или страшна, моментни настроения. В ежедневието на един графичен дизайнер няма много място за изразяване на неговото собствено мнение, особено по по-остър начин”, разказва тя.
Организаторите на изложбата казват, че експозицията включва графични произведения, в които водещата енергия е визуалният виц. Отличителните им характеристики са още високият и безкомпромисен естетически регистър, чувството за хумор, критичния рефлекс към социални, политически и културни явления и чистата радост от графичната игра с буквите, думите и значенията. Тази радост се споделя от художничката и нейните настоящи и бъдещи почитатели, допълват те.
Милена Вълнарова е завършила специалност „Илюстрация и художествено оформление на книгата“ в НХА и „Печатни техники“ в Schule für Gestaltung, Базел. Работи в различни сфери на графичния дизайн, носител е на редица международни и национални награди, последната от които е „Златна четка” 2022 г.
/ВСР