По граничните пунктове с Гърция трафикът е интензивен, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. Техническо затруднение в системата за граничен контрол е довело до струпване на автомобили. Проблемът е отстранен преди повече от час и половина и трафикът постепенно се нормализира, но остава интензивен.
По данни на „Гранична полиция“ нa Граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) "Илинден" и на ГКПП "Маказа" трафикът е интнензивен за леки автомобили на  изход. През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
От „Гранична полиция“ препоръчват пътуващите към и от Гърция освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко Войвода“.
Трафикът на границата с Румъния също е интензивен, сочат данните на „Гранична полиция“. Интензивно е преминаването на товарни автомобили на изход нa граничните пунктове "Видин", "Оряхово" и "Кардам". На ГКПП “Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.
На граничните пунктове с Турция, Репубика Северна Македония и Сърбия трафикът се осъществява нормално. 
В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.