Исканията на Окръжната прокуратура в Търговище за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже от града, обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, бяха уважени като основателни от съда. Н.Н. (39 г.) и И.А. (29 г.) остават в ареста, след като бяха задържани за срок до 72 часа и привлечени към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК, информират от Апелативната прокуратура във Варна. 
При специализирана операция на ОД на МВР – Търговище, провела се на 27 юни 2023 г., в дома на Н.Н. били намерени и иззети три вида наркотични вещества – 17 грама амфетамин, 10,70 грама марихуана и 10,70 грама метамфетамин. Обвиняемият е добре познат на органите на реда и вече бил осъждан за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Към момента на извършване на сегашното деяние той се намирал в изпитателния срок на наложеното му през септември 2021 г. наказание. 
При действията на полицията са извършени и претърсвания в дома на И.А. В къщата, където младият мъж живеел, били намерени и иззети 6,40 грама марихуана и 0,42 грама метамфетамин. Той също е познат на МВР и Прокуратурата. 29-годишният мъж бил осъждан и от месец май 2023 година има влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок. 
Определенията на Окръжен съд – Търговище подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.