Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи грамоти и плакети на читалищни дейци, участвали в Третия фестивал „Читалищата – живото наследство на България“. Това стана по време на среща, организирана от РЕКИЦ “Читалища“, на която бе обявено, че осемте формации, които поради излелия се силен дъжд на 17 юни не успяха да излязат на сцената на читалищния фестивал, ще представят свои изпълнения на открита сцена по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти в периода 26-28 юли. Съставите са от читалища в общините Разград и Лозница, съобщиха от общинския пресцентър. 
Признание получиха и читалищните дейци, участвали в организацията на фестивала. По време на форума те са представяли свои творби в работилничките, изработили са вкуснотии, типични за региона или са координирали дейностите по време на събитието зад или около сцената. Връчени са над 30 грамоти и плакети. Специален плакет за ангажираността си към инициативата и приноса към организацията получи от старши експертът в РЕКИЦ “Читалища“ Даниела Петрова и заместник-кметът Добрин Добрев. 
Пред читалищните дейци от региона  Добрев изрази своята и на ръководството на Община Разград благодарност към ангажираните с организацията на фестивала. „Стараем се да постигаме взаимност, за популяризираме това, което читалищата правят, да ви засвидетелстваме уважение с провеждането на ваш фестивал. Вие са отблагодарихте с изпълване на фестивала със съдържание, с представяне на високи духовни и материални културни постижения. Заслужавате висока оценка не само от институцията, а и от културната общественост и от цялата общественост“ – каза зам.-кметът. 
Третото издание на фестивала „Читалищата - живото наследство на България“, което се организира от Община Разград и РЕКИЦ “Читалища“, се проведе на 17 юни. В него се включиха рекорден брой участници от цялата Разградска област – над 600, а официален гост бе вицепрезидентът Илияна Йотова.