През пролетта със съпруга ми станахме на 30 години. Подаръкът за партньора ми бе положителен тест за бременност и през ноември очакваме третото си дете, разказа Станислава Иванова-Кирчева, участник в кампанията на Движение за национална кауза – ДНК – „Направи го сега“.
Станислава и съпругът ѝ Станимир Кирчев са заедно от 11 години. Стават родители за първи път на 21-годишна възраст. Тогава се ражда първородният им син Калоян, който вече е във втори клас. Три години по-късно на бял свят се появява и дъщеря им Мариета, която вече е на пет години.
Борихме се с отглеждането им. Беше ни трудно, защото родителите ни са млади и работят, и нямаше кой да ни помага, разказа Станислава. Сменяхме работни места, занимавахме се с допълнителна работа, допълва още тя. 
През януари миналата година двамата успяват да изтеглят кредит и да си купят дом. Толкова бяхме щастливи, че в еуфорията решихме и да си направим сватба, разказва жената.
След 11 години любов, нашите две прекрасни деца ни донесоха по една сватбена халка, допълва Станислава. Децата ни са щастливи, че ще имаме още едно дете. Баткото иска да е момче, каката - да е момиче. За нас няма значение пола, само да е здраво, казва още Станислава.
Тя посочва, че полът на бъдещото им дете е от значение, единствено за завършване на ремонтните дейности в апартамента им. Ще е добре да разберем скоро пола, за да знаем къде да позиционираме двойно легло, завършва разказа си бъдещата майка.
ДНК – Движение за национална кауза съсредоточава усилията си в това да насърчава двойките или семействата да създадат нов живот, предоставяйки допълнителен стимул за участие в кампанията „Направи го сега". Инициативата дава възможност на всяко семейство, заченало своето дете в настоящата година и регистрирала се в кампанията, да получи „Бебешки ДНК пакет“. Ако сте заченали своето бебе през 2023 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се двойки ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрацията е до 31 януари 2024 г.